Këshilltari i Sekretarit Amerikan të Shtetit, Derek Scholl dhe Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit dhe i dërguari special për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, do ta vizitojnë Maqedoninë e Veriut pas Vitit të Ri, në vend të të mërkurës siç njoftoi Departamenti i Shtetit.

Nga Ambasada Amerikane në Shkup thanë për AIM-n se kanë marrë njoftim se ekipi amerikan, i cili sot ndodhet në Kosovë, po e shtyn vizitën në Shkup pas Vitit të Ri. Është e paqartë pse është shtyrë vizita.

“Sipas njoftimit fillestar nga Departamenti i Shtetit, Chollet në Shkup duhej të bisedonte me zyrtarë qeveritarë mbi një sërë çështjesh, duke përfshirë energjinë, ekonominë dhe luftën kundër korrupsionit”, thanë nga Departamenti i Shtetit.

Reklama

Përveç vendit, programi i Scholle nga 11 deri më 17 dhjetor përfshinte vizita në Kosovë, Serbi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Mal të Zi, Kroaci dhe Belgjikë./Telegrafi/

Reklama