LAJMI I FUNDIT:

Çfarë ndodh kur aeroplani përplaset me tufën e zogjve?

Çfarë ndodh kur aeroplani përplaset me tufën e zogjve?

Kur aeroplanët ia mësyjnë qiellit, ata nuk janë të vetmit që fluturojnë atje lart.

Reklama

Avionët janë në territorin e zogjve tani, dhe është e pashmangshme që ndonjëherë edhe të mos përplasen.

Shembulli i veçantë i paraqitur këtu mund të mjaftojë që të mendoni se nuk d të fluturoni përsëri, por në të vërtetë kjo ka një fund të lumtur!

Në nëntor 2015, aeroplani i kompanisë ajrore Delta u ndesh me tufën e madhe të zogjve gjatë fluturimit drejt Aeroportit ‘Reagan’ në Uashington. Çuditërisht, avioni aterroi pa asnjë incident, dhe zogjtë ishin gjithashtu të sigurt.

Sipas të dhënave të FAA, në Shtetet e Bashkuara ka pasur gjithsej 16,000 zogj që janë përplasur me aeroplanë vetëm në vitin 2018, një mesatare prej më shumë se 40 në ditë.

Por, derisa zogjtë mund të kenë një përfundim fatal, ata nuk paraqesin rrezik për pilotin ose pasagjerët, megjithëse ndonjëherë shkaktojnë dëme të vogla. /kp/Telegrafi/