BMW raporton se regjistroi rritje të fortë të shitjeve në gjysmën e parë të 2021.

Në mënyrë të veçantë, rritja në krahasim me gjysmën e parë të vitit 2020 është 39.1 për qind, dhe krahasuar me gjashtë muajt e parë të vitit 2019, rritja është 7.1 për qind.

Grupi BMW shiti gjithsej 1,339,080 automjete BMW, MINI dhe Rolls-Royce në të gjithë botën në gjysmën e parë.

Shiten modelet hibride elektrike dhe plug-in, me 153,267 njësi të shitura (një rritje prej 148.5 për qind gjatë gjashtë muajve të parë të vitit të kaluar).

Modelet plotësisht elektrike patën rritje të shitjeve prej 183.9 për qind (36.089 automjete u tregtuan), dhe modelet hibride plug-in kishin një plus prej 139.4 përqind (117.178 njësi të shitura).

Vetë BMW shiti 1,178,292 vetura (+ 39,9%) në gjysmën e parë të vitit 2021, me Seritë 3 (+ 49,1%), Seritë 5 (+ 33,3%) dhe X3 (+ 43,9%) me rritje të lartë.

Kina është ende tregu më i madh për BMW Group, ku u rrit me 41.9 për qind në gjysmën e parë të vitit 2021 (467.064 automjete u shitën). Për hir të krahasimit, 183,619 automjete nga BMW Group u shitën në SHBA në të njëjtën periudhë.

Më në fund, BMW ishte marka premium më e shitur në Shtetet e Bashkuara në gjysmën e parë të vitit 2021, dhe në atë periudhë shiti atje 7,348 më shumë automjete sesa Mercedes, shkruan Autoblog. /Telegrafi/