Me këto këshilla për blerjen e këpucëve nuk do të ktheheni më kurrë të zhgënjyer në shtëpi.

Këmbët ndryshojnë gjatë ditës, duke u bërë më të gjata dhe më të gjera me përfundimin e ditës.

Kjo është arsyeja pse ekspertët thonë se është më mirë të blini këpucë pasdite sesa në mëngjes.

Fushata gjermane për shpinën e shëndoshë (AGR) u bën thirrje konsumatorëve që të shmangin blerjen e këpucëve në mëngjes pasi mund të ndikojë negativisht në komoditetin e tyre dhe, më e rëndësishmja, të çojë në dhimbje shpine.

Ju dhemb shpina? Kalërimi do t’i shërojë të gjitha vuajtjet tuaja Ju dhemb shpina? Kalërimi do t’i shërojë të gjitha vuajtjet tuaja

Është gjithashtu një ide e mirë të keni të njëjtat çorape që do të vishni më shpesh me këpucët tuaja, sipas Shërbimit Shëndetësor Kombëtar Britanik (NHS).

Nëse vishni shtroja për shkak të këmbëve të sheshta apo komplikimeve të tjera, nuk është keq t’i merrni me vete në dyqan për një provë. Dhe ju duhet të zgjidhni vetëm këpucë me shtrojë të lëvizshme, në mënyrë që t’i zëvendësoni ato me shtrojat tuaja mjekësore.

Sjell lehtësim, ky pozicion është shpëtim! Lehtëson dhimbjet në pjesën e poshtme të shpinës si injeksion! Sjell lehtësim, ky pozicion është shpëtim! Lehtëson dhimbjet në pjesën e poshtme të shpinës si injeksion!

Kur bëhet fjalë për madhësinë e këpucëve, mjekët thonë se duhet të përpiqeni të keni hapësirë ​​të mjaftueshme në pjesën e sipërme të këpucës – të paktën sa një gisht i madh.

Gishtat e këmbëve kanë nevojë për hapësirë ​​shtesë që të mund të rrëshqitni përpara kur ecni tatëpjetë. Është gjithashtu e rëndësishme që thembra në këpucë të qëndrojë fort.

Nëse keni problem me marramendjen, duhet të shmangni këpucët me thembra shumë të buta.