0Shares

Në një vizitë pune në Komunën e Gjevgjelisë sot qëndroi ambasadori i Ukrainës, Natalija Zadorozhnjak e cili në takim me homologun e saj Sasho Pockov themeloi parimet e kontakteve dhe marrëveshjes mbi të cilat do të bazohet bashkpunimi i ardhshëm.

Maqedonia dhe Ukraina janë provuar si vende miqësore me shumë gjëra të përbashkëta, me prioritete strategjike si antarësimi në BE dhe NATO dhe për këtë arsye, si një vend, ne duam të zhvillojmë bashkëpunimin me ju jo vetëm në nivelin më të lartë, por edhe në atë rajonal.

”Ne u pajtuam me kryetarin e komunës për bashkëpunimin e ardhshëm konkret në sfera dhe fusha të ndryshme dhe për binjakëzimin e Gjevgjelisë me qytetin tonë të Uzhhorodit”, tha ambasadorja e Ukrainës, Zadorozhnjak.

Kryetari i Komunës së Gjevgjelisë, Sasho Pockov shprehu kënaqësi për marrëveshjen për bashkëpunimin e ardhshëm dhe konfirmoi se është nisur një iniciativë binjakëzimi të Gjevgjelisë dhe Uzhogorodin.

”Qyteti në të cilën do të kthehemi është qyteti që do të ngjajë në orientimin pro-evropian si Gjevgjelia. Ajo është e vendosur në pjesën perendimore të Ukrainës dhe deri tani është binjakëzuar me disa qytete të Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara. Unë shpresoj që përmes këtij qyteti do të ketë hyrje të një rrjeti përmes së cilës do të mund të shfrytëzojmë të fondeve evropiane dhe përvoja në të gjitha fushat e punës me të cilën do të kemi interes të përbashkët”, tha Pockov. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)