Ka disa gjëra që nuk duhet të futen kurrë në furrë

Domethënë, mund të jetë vërtet e rrezikshme.

Ne do t’ju tregojmë se për çfarë bëhet fjalë.

1. Ushqimi i pambrojtur

Asnjëherë nuk duhet të vendosni enët ose ushqimet në furrë pa një enë të përshtatshme. Nëse e vendosni direkt në furrë, ushqimi shumë i yndyrshëm ose i ëmbël mund të humbasë ujin dhe yndyrën, të cilat më pas pikojnë deri në fund të furrës. Këto lëngje jo vetëm që ndotin sobën, por në rastin më të keq, djegia e tyre mund të krijojë një zjarr të rrezikshëm. Prandaj, është mirë ta vendosni enën në një enë të përshtatshme, si p.sh. një tepsi ose një tepsi rezistuese ndaj furrës.

2. Plastikë

Ju në fakt duhet ta dini këtë. Sepse nuk ka plastikë të sigurt që të jetë e përshtatshme për furrën – sado e ulët të jetë cilësimi i nxehtësisë! Për pjekje apo ngrohje nuk duhet të përdoren as enët e tua dhe as tavat e disponueshme. Ato mund të treten në nxehtësi ose të lëshojnë kimikate të dëmshme kur nxehen.

3. Enë qelqi të ftohta ose të dëmtuara

Sigurisht, në furrë mund të përdoret një enë zjarrduruese e qelqit ose një pjatë keku. Megjithatë, diferenca e temperaturës mes xhamit dhe furrës nuk duhet të jetë shumë e madhe, pasi kjo mund të çojë në goditje të temperaturës dhe në këtë mënyrë të shkaktojë çarje në xhamin e ftohtë apo edhe shpërthim. Prandaj, kurrë nuk duhet të vendosni enët e qelqit nga frigoriferi direkt në furrë.

4. Letër

Nuk janë vetëm peshqirët e letrës që janë tabu këtu, letra popullore dylli, e cila ka për qëllim të mbulojë ushqimin, nuk duhet të jetë kurrë në furrë. Të dyja nuk janë rezistuese ndaj nxehtësisë dhe shkrihen në furrë. Përjashtimi i vetëm, natyrisht: letra për pjekje.

5. Mbajtëse të lagura për tenxhere të lagura

Edhe sendet e lagura nuk kanë vend në furrën tuaj. Sidomos mbajtëset e tenxhereve të lagura ose të lagura, peshqirët e kuzhinës dhe të ngjashme mund të jenë të rrezikshme. Çdo ujë në furrë kthehet drejtpërdrejt në avull, i cili mund të çojë në djegie të pakëndshme. /KP