Nëse jeni një i moshuar që po kërkon një hobi të ri – provoni kopshtarinë.

Kopshtaria është shpesh një aktivitet që të moshuarit pëlqejnë të marrin pjesë sepse është një aktivitet i qetë dhe nuk kërkon shumë lëvizje përreth.

Sidoqoftë, ka disa arsye pse kopshtaria është e shkëlqyeshme për të moshuarit dhe disa prej tyre janë më interesante sesa do të mendonit:

Rikthimi në natyrë

Të moshuarit kanë tendencë të kalojnë shumë më tepër nga koha e tyre brenda sesa pjesa tjetër, kështu që kopshtaria është një mënyrë e shkëlqyeshme për ata që të kthehen në natyrë dhe të dalin jashtë. Kur kaloni shumë kohë në ambiente të mbyllura, ju keni tendencë të mungojnë disa nga ushqyesit jetik që ju nevojiten për të qenë të shëndetshëm.

Pjesa e mbetur e kafesë në filxhan - minierë ari për kopshtin tuaj! Pjesa e mbetur e kafesë në filxhan - minierë ari për kopshtin tuaj!

Rregullisht dalja jashtë për të marrë pak ajër të pastër dhe vitaminë D nga dielli është shumë e rëndësishme për njerëzit e moshuar, sepse do t’i ndihmojë ata të qëndrojnë të aftë dhe të shëndetshëm për aq kohë sa të munden.

Ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor

Nëse doni të përmirësoni shëndetin tuaj mendor, kopshtaria është e shkëlqyeshme për t’ju bërë të ndjeheni më mirë. Kopshtaria është shumë e mirë për shëndetin tuaj mendor sepse ju lejon të kujdeseni dhe të ushqeni diçka tjetër përveç vetes.

Mënyra e duhur për mbjelljen e lules që njihet si Zogu i Parajsës Mënyra e duhur për mbjelljen e lules që njihet si Zogu i Parajsës

Gjithashtu, nëse kujdeseni për një bimë, mund të shihni se sa ndikon dashuria dhe vëmendja juaj sepse bima do të fillojë të rritet e madhe dhe e fortë.

E shkëlqyeshme për shëndetin fizik

Edhe pse kopshtaria nuk është një aktivitet shumë intensiv fizikisht, mund të jetë i shkëlqyeshëm për shëndetin tuaj fizik sepse ju bënë të dilni jashtë dhe të lëvizni. Disa të moshuar kanë aftësi të kufizuara ose çështje që mund t’i ndalojnë ata të dalin jashtë dhe të ushtrohen, por kopshtaria ju lejon të dilni dhe të lëvizni pa e tepruar.

/Telegrafi/