Arkeologët kanë gjetur mbetjet e një anijeje pranë Lisbonës, duke theksuar se ky është zbulimi më i rëndësishëm nënujor në vend gjatë dy dekadave të fundit.

Këshilli Bashkiak i Cascais, një qytet pranë Lisbonës, tha sot se anija e gjetur është rreth 400-vjeçare dhe kishte transportuar erëza shumë fitimprurëse midis Indisë dhe Portugalisë.

Në vendin e mbetjeve të anijes u gjetën piper dhe guaska që u përdorën si monedhë në tregtinë e skllevërve dhe pjesët e bronzta të artilerisë.

Mbetjet e anijes u gjetën muajin e kaluar gjatë gërmimeve në dalje të lumit Tagus, në bregun e Oqeanit Atlantik.

Gjatë gërmimeve paraprake, janë gjetur mbetjet e porcelanit që datojnë nga koha e perandorit kinez Vanni nga fundi i shekullit XVI dhe fillimit të shekullit XVII. /KP/