305 mijë qytetarë përdorin kartela pagese për shtëpi. Që nga 1 gusht, janë lëshuar kartela me vlerë prej 26.7 milion euro, nga të cilat përdoruesit kishin shpenzuar rreth 23 milion euro deri në atë datë. Këto janë fonde që injektohen në ekonominë e vendit duke blerë produkte dhe shërbime vendore, informon përmes profilit të saj në Facebook Ministrja e Financave Nina Angelovska.

Janë realizuar mbi 1.7 milion transaksione me kartat. Shumica e tyre janë në markete (89 përqind), restorante dhe ushqim (pesë përqind) dhe tekstile, veshmbathje dhe këpucë (tre përqind).

Angelovska thekson se kartelat pagesore kanë përfitime të shumta për qytetarët dhe ekonominë. Mbështet konsumin privat, mbështet prodhuesit vendas dhe aktivitetet e shërbimit, kontribuon në stimulimin e veprimtarisë ekonomike dhe pagesa.

“Qytetarët-përdorues të cilët nuk e kanë marrë ende “Kartelat pagesore vendase” ende mund ta bëjnë këtë deri në 15 gusht – kur është afati i përdorimit të tyre”, shkruan Angelovska.