Anëtari i Lidhjes Demokratike të Kosovës në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, Florian Dushi ka reaguar sot pas raportimeve se kandidati i LDK-së për kryetar të Prishtinës, Përparim Rama ka aplikuar për certifikim me letërnjoftim të UNMIK-ut.

Dushi në një postim në Facebook shkruan se kjo është fazë e shqyrtimit, më pas do të pasojë vendimi përfundimtar i KQZ-së për certifikim, ndërsa sipas tij lëshimi ka ndodhur pa fajin e kandidatit Përparim Rama i cili, ndryshe nga shumë kandidatë të tjerë, është i lindur dhe i rritur në Prishtinë.

Flasin nga KQZ pas raportimeve se Përparim Rama nga LDK-ja ka aplikuar për certifikim me letërnjoftim të UNMIK-ut Flasin nga KQZ pas raportimeve se Përparim Rama nga LDK-ja ka aplikuar për certifikim me letërnjoftim të UNMIK-ut

Lexoni të plotë statusin:

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, përkatësisht Zyra për Regjistrim e Certifikim, është në fazën e shqyrtimit të kërkesave të subjekteve politike e kandidatëve për certifikim.

Kjo është fazë e shqyrtimit, më pas do të pasojë vendimi përfundimtar i KQZ-së për certifikim.

Në këtë fazë, lëshimet, sidomos ato teknike gjatë shqyrtimit nga ana e Zyrës janë të mundshme prandaj ekziston periudha dhe mundësia për evitimin e tyre.

Madje, në këtë rast, lëshimi ka ndodhur pa fajin e kandidatit Përparim Rama i cili, ndryshe nga shumë kandidatë të tjerë, është i lindur dhe i rritur në Prishtinë, posedon dokumentacion të Republikës së Kosovës dhe plotëson të gjitha kushtet ligjore për t’u certifikuar si kandidat për Kryetar të Prishtinës.”, shkruan Dushi. /Telegrafi/