Amazon do të ndalojë pranimin e kartave të kreditit Visa të lëshuara në Britani të Madhe nga 19 janari, ka thënë gjigandi i shitjes me pakicë në internet.

Ai tha se deri tek kjo lëvizje erdhi për shkak të tarifave të larta të transaksionit me kartën e kreditit, por tha se kartat e debitit Visa do të pranoheshin ende, raporton bbc.

Visa tha se ishte “shumë i zhgënjyer që Amazon po kërcënon të kufizojë zgjedhjen e konsumatorëve në të ardhmen”.

Amazon tha se “Kostoja e pranimit të pagesave me kartë vazhdon të jetë një pengesë për bizneset që përpiqen të ofrojnë çmimet më të mira për klientët”.

Shitësi me pakicë në internet tha se kostot duhet të ulen me kalimin e kohës për shkak të përparimeve në teknologji, “por në vend të kësaj ato vazhdojnë të qëndrojnë të larta apo edhe të rriten”.

Amazon po ofron 20 funte për klientët Prime që të kalojnë nga përdorimi i Visa në një mënyrë alternative pagese dhe 10 funte për klientët e tjerë.

Visa njoftoi në një deklaratë se ishte “shumë i zhgënjyer që Amazon po kërcënon të kufizojë zgjedhjen e konsumatorëve në të ardhmen. Kur zgjedhja e konsumatorëve është e kufizuar, askush nuk fiton”. /Telegrafi/