Ndërsa fluturonin në mënyrë rutinore mbi ujërat neutrale të Baltikut, aeroplanët rusë Tu-160 iu afruan aeroplanëve të NATO-s.

Ata ishin aq afër sa që ekuipazhi në aeroplanët rusë mund të shihte lehtësisht armaturën e vogël të rrumbullakët në krahët e tyre.

Ulja e trafikut civil ka lënë qiellin mbi Evropë të zbrazët gjatë pandemisë me coronavirus, por forcat ajrore në të gjithë kontinentin janë ende duke marrë leje për ngritje.

Disa orë pas fluturimit, F-16-të e NATO-s filluan të përcjellin bombarduesit rusë, duke u shfaqur në të majtë dhe të djathtë. /kp/Telegrafi/