LAJMI I FUNDIT:

A duhet të praktikohet seksi gjatë menstruacioneve?

A duhet të praktikohet seksi gjatë menstruacioneve?

Disa çifte shmangin seksin gjatë kohës së menstruacioneve. Pra, a ekzistojnë arsye për të cilat gjatë kësaj kohe nuk do të duhej të praktikohej seksi?

Edhe pse sot e gjithë kjo konsiderohet e parëndësishme dhe besëtyte, shumë çifte akoma shmangin seksin gjatë kohës së menstruacioneve, sepse nuk janë edhe aq të sigurt që ekzistojnë shkaqe të arsyeshme për t’u përmbajtur gjatë atyre ditëve. Ndërkaq, disa çifte nuk mund të shohin gjakun dhe, vetëm kur u shkon mendja që duhet të bëjnë seks në çarçafë të përgjakur, thjesht u bie terri syve
Mirëpo, a mund të jetë i rrezikshëm seksi për femrën dhe partnerin e saj gjatë kohës së menstruacioneve, apo kjo është edhe njëri ndër mitet që lidhen me ciklin mujor të secilës femër?

Seksi gjatë kohës së menstruacioneve mund të jetë edhe më i këndshëm
Seksi gjatë kohës së menstruacioneve vërtet nuk është aspak më i rrezikshëm se ai që praktikohet gjatë ditëve “të thata”. Pikërisht është e kundërta, seksi dhe orgazma relaksojnë muskujt, gjë që ndikon shumë mirë te femra po qe se ka dhembje menstruale. Penetrimi do të jetë dukshëm më i lehtë, sepse vagjina ka lagështi plotësuese, ndërkaq femra, për shkak të fryrjes së vagjinës dhe të klitorisit, përjeton orgazëm jashtëzakonisht intensiv.
Natyrisht, të dy duhet të bini dakord që të bëni seks kur jeni me periodat. Konsensusi duhet sepse pamja e gjakut, përlyerja e penisit me gjak, era dhe shija e gjakut, mund të mos pëlqehen nga njëri prej jush.Kur bëni seks me menstruacione duhet bërë kujdes për higjienën e aktit seksual. Gjaku është terren shumë i mirë ushqimor për mikrobet, ndaj dhe infeksionet mund të ngjiten më shpejt. Kondomi duhet të përdoret patjetër.

Nëse praktikoni seks me person të panjohur, gjithsesi rekomandohet mbrojtja nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme, madje edhe kur femra nuk i ka menstruacionet, apo kur nuk ka kurrfarë dëshmie që gjatë kohës së menstruacioneve sëmundjet seksuale mund të transmetohen në masë më të madhe.

Mbrojtja është e nevojshme edhe nga shtatzënia e padëshiruar. Pra, konsiderohet gabim që gjatë kohës së menstruacioneve femra nuk mund të mbetet shtatzënë, prandaj më mirë është që të mbroheni në mënyrë të përshtatshme sesa të rrezikoni.

Si të bëhet seksi në ditë të tilla
Sipas pikëpamjeve mjekësore, është me rëndësi mirëmbajtja e rregullt e higjienës trupore, aq më parë gjatë menstruacioneve, ndërrimi i rregullt i manareve pas pak orësh, aq më parë të tamponëve të cilët rekomandohet që të ndërrohen së paku çdo gjashtë orë. Larja e rregullt dhe bërja dush nuk shkaktojnë kurrfarë komplikimesh. Veshjet e brendshme duhet të jenë të pambukta dhe duhet ndërruar rregullisht, sikur edhe peshqirët.

Kur praktikoni seksin gjatë kohës së menstruacioneve, silluni njësoj si edhe gjatë seksit jashtë kohës së menstruacioneve.

A kanë më shumë dëshirë për seks femrat kur janë me menstruacione?
Kjo nuk dihet mirë. Por, dihet me siguri se gjatë ciklit menstrual, dëshira e gruas për seks, ndryshon në faza të ndryshme të ciklit. Kështu dihet mirë se gjatë ovulacionit, që korrespondon ditën e 14-të të ciklit, gratë duan më shumë seks. Kjo ndodh sepse çlirohet shumë estrogjen dhe shtohet tek gruaja testosteroni i cili rrit dëshirën për seks. Kjo është koha më e përshtatshme për ngjizje (fertilizim), ndaj dhe rritet dëshira për seks. /Telegrafi/


Në trend Stil

Më shumë
Metoda super e thjeshtë për ta zhbllokuar lavamanin për pesë minuta

Metoda super e thjeshtë për ta zhbllokuar lavamanin për pesë minuta

Stil
Pesë shenjat e horoskopit që janë të “destinuara” për t’u bërë të famshme

Pesë shenjat e horoskopit që janë të “destinuara” për t’u bërë të famshme

Astrologji
Tre gabimet e zakonshme në shtëpi që ju “rrisin” faturat e ngrohjes – si mund të kurseni?

Tre gabimet e zakonshme në shtëpi që ju “rrisin” faturat e ngrohjes – si mund të kurseni?

Stil
Gruaja zbulon një pjesë sekrete të makinës larëse ku grumbullohen të gjitha papastërtitë

Gruaja zbulon një pjesë sekrete të makinës larëse ku grumbullohen të gjitha papastërtitë

Stil
Në këtë qytet të gjithë banorët jetojnë në vetëm një pallat me 196 banesa

Në këtë qytet të gjithë banorët jetojnë në vetëm një pallat me 196 banesa

Stil
Këto janë shenjat më inteligjente të horoskopit, mësoni nëse jeni edhe ju në mesin e tyre

Këto janë shenjat më inteligjente të horoskopit, mësoni nëse jeni edhe ju në mesin e tyre

Astrologji
Kalo në kategori