LAJMI I FUNDIT:

26 vjet nga vdekja e veprimtarit Anton Çetta

26 vjet nga vdekja e veprimtarit Anton Çetta

Sot bëhen 26 vjet nga vdekja e veprimtarit, plakut të urtë Anton Çetta.

Anton Çetta mbahet mend për urtësinë e tij që kishte, për punën e madhe që ka bërë në mbledhjen e folklorit shqiptar.

Por veprimtaria e tij më e madhe, është në Lëvizjen e pajtimit të gjaqeve. Kjo lëvizje u zhvillua në fillim të viteve të 90-ta dhe arriti për një kohë të shkurtër të shuante pjesën më të madhe të hasmërive mes shqiptarëve në Kosovë dhe trevat tjera shqiptare.

Kjo Lëvizje e udhëhequr nga plaku i urtë, u përkrah nga studentët dhe intelektualët e kohës.

Anton Çetta, u lind në vitin 1920 në Gjakovë dhe vdiq në vitin 1995 në Prishtinë./KP/