Çfarë i veçon superstarët e inovacionit? Nuk është vetëm kreativiteti, por janë idetë prej gjeniu.

Nikola Tesla mund të ketë qenë më brilant se Thomas Edison, por Edison kishte suksese të mëdha që ndryshuan botën, mirëpo Tesla vdiq i varfër.

Është një kombinim i fortë i aftësive për të krijuar lidhje të fuqishme me liderë të tjerë dhe ndoshta më e rëndësishmja është një rekord gjithnjë e në rritje për të bërë gjëra të mëdha, përcjell Telegrafi.

Jeff Dyer nga Universiteti Brigham Young dhe Nathan Furr nga INSEAD kanë renditur liderët më inovativ duke matur katër cilësi thelbësore: reputacionin për inovacion (duke kërkuar mbulimin mediatik për pesë vjet), lidhjet sociale (Twitter dhe LinkedIn), krijimi i vlerës mbi rritjen e vlerës së tregut të kompanive të tyre dhe pritjet e investitorëve për krijimin e vlerës së ardhshme.

Forbes sjell listën e dhjetë liderëve më inovativ në botë. /Telegrafi/