Audi ka lëshuar një deklaratë duke zbuluar se kur do të bëhet kalimi në energji elektrike.

Sipas informacionit zyrtar, të gjitha modelet e Audi të nisura nga viti 2026 e tutje do të jenë ekskluzivisht elektrike, ndërsa prodhimi i modeleve të mundësuar nga lëndët djegëse fosile do të pezullohet në vitin 2033.

Ekziston një përjashtim, dhe ajo është Kina. Gjegjësisht, Audi pret që pas vitit 2033 të ketë një kërkesë të madhe për automjete me fuqi konvencionale, kështu që lë mundësinë për të mbajtur prodhimin vendor të motorëve me benzinë ​​pas afatit të fundit, transmeton Telegrafi.

Më parë këtë javë, i njëjti informacion u botua nga media lokale gjermane Süddeutsche Zeitung, duke thënë se viti 2026 do të jetë si një pikë kthese pas së cilës nuk do të ketë më Audi të reja me motorë benzinë ​​dhe naftë. Nga ana tjetër, Handelsblatt tregon se si do ta arrijë këtë.

Kështu, A1 nuk merr një pasardhës, ndërsa A3, A4, A5 dhe A6 do të kalojnë plotësisht në energji elektrike në gjeneratat e reja. A7 dhe A8 janë të panjohura dhe supozohet se modeli i fundit nga Ingolstadt i mundësuar nga nafta do të jetë Q8 i ri i shpallur për fillimin e vitit 2026.

Interesante, as BMW dhe as Mercedes nuk planifikojnë kthesa të tilla drastike, kështu që do të jetë interesante kush zgjodhi rrugën optimale për elektrizim. /Telegrafi/