WhatsApp po teston një veçori të re që do t’i lejojë njerëzit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin e tyre.

Aktualisht, WhatsApp është e lidhur me telefonin e një përdoruesi. Aplikacionet e saj në desktop dhe në internet kanë nevojë që ajo pajisje të lidhet me të dhe të dërgojnë mesazhe.

Por tipari i ri do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë dhe të marrin mesazhe “edhe nëse bateria e telefonit tuaj ka vdekur”.

Deri në katër pajisje të tjera – si PC dhe tablet – mund të përdoren së bashku, tha WhatsApp, raporton bbc.

Për të filluar, tipari i ri do të paraqitet si një provë beta për një “grup të vogël përdoruesish” dhe ekipi planifikon të përmirësojë performancën dhe të shtojë veçori para se ta mundësojë atë për të gjithë.

Enkriptimi nga fundi në fund – do të funksionojë ende nën këtë sistem të ri, tha ai.

Disa aplikacione të tjera mesazhesh tashmë kanë një veçori të tillë, duke përfshirë aplikacionin rival të koduar Signal, i cili kërkon një telefon për regjistrim, por jo për të shkëmbyer mesazhe.

Por tipari është kërkuar prej kohësh nga përdoruesit e WhatsApp – nga të cilët raportohen dy miliardë përdorues.

Por Jake Moore, një specialist i sigurisë në kompaninë anti-virus Eset, tha se pa marrë parasysh sa e fortë është siguria, mbajtja e mesazheve në më shumë pajisje mund të jetë ende një shqetësim.

“Gjithmonë do të ketë një aktor dashakeq që kërkon të krijojë një rrugëdalje”, tha ai.

Ai gjithashtu tha që inxhinieria sociale është një kërcënim “gjithnjë e në rritje”, dhe përgjegjësia qëndron te përdoruesi për të mbajtur vëmendjen për keqpërdorime të mundshme. /Telegrafi/