WhatsApp janë duke lansuar një version të ri të aplikacionit të saj të  famshëm të mesazheve, i cili iu dedikohet bizneseve, të cilin kompania e ka quajtur WhatsApp Business App.

Aplikacioni i ri i biznesit është dizajnuar posaçërisht për kompanitë dhe bizneset e vogla.

WhatsApp Business App është në dispozicion në SHBA, Mbretëri e Bashkuar dhe Indonezi në Android, ndërsa për momentin ky shërbim nuk është në dispozicion për sistemin operativ të Apple, Android.

Aplikacioni është menduar t’i lejojë pronarët e bizneseve të bashkëveprojnë me klientët e tyre, ndërsa ata lehtë dhe shpejt mund t’i përgjigjen pyetjeve të klientëve të tyre. Aplikacioni vjen me një numër mjetesh dhe funksionesh të ndryshme që ndihmojnë pronarët e bizneseve të automatizojnë këto funksione.