Anëtari i bordit të VW, Herbert Diess beson se Tesla mund të jetë kompania më e vlefshme në botë në pesë vjet. 

Koha kur Tesla u përqesh nga industria tradicionale e automobilave përfundon përfundimisht. Edhe korporatat tradicionale si VW ishin të mahnitur që prodhuesi i automjeteve elektronike ishte në gjendje të mbyllë tremujorin deri në qershor me një fitim edhe më të mirë sesa pritej, pavarësisht nga pandemia, transmeton Telegrafi.

Drejtori i Përgjithshëm i VW Herbert Diess tani madje beson se Tesla mund të bëhet kompania më e vlefshme në botë në pesë deri në dhjetë vjet.

“Elon Musk jep rezultate që shumë nuk i konsideronin të mundshme. Ata tregojnë se makinat elektronike mund të jenë fitimprurëse. Fakti që disa prodhues si Porsche dhe Tesla vijnë edhe pas krizës së coronavirusit pa një humbje tremujore konfirmon që kompania do të jetë më e vlefshme në botë për pesë deri në dhjetë vjet”, komentoi Diess në një postim të LinkedIn në të cilin ai uroi Teslan. /Telegrafi/