Pavarësisht nëse është moti i ftohtë apo fakti që palestrat janë të mbyllura arsye pse keni probleme ta motivoni veten për të arritur qëllimet tuaja, sigurisht që nuk jeni të vetmit. 

Por lajmi i mirë është se një studim i ri tregon se një ushtrim i vogël vërtet vlen shumë.

Më pak se 11 minuta lëvizje në ditë mund të rrisin jetëgjatësinë tuaj, zbuluan studimet e fundit. Pra, pavarësisht nëse kjo është një stërvitje e shkurtër në YouTube ose një shëtitje e shpejtë në drekë – duket se vetëm 11 minuta ushtrim i moderuar do të bëjë hilen. Tani, ju mund të pyesni veten pse kjo bie ndesh me studimet e mëparshme, të cilat sugjeruan se një orë deri në 75 minuta ushtrim ishte e nevojshme për përfitimet e vdekshmërisë.

Epo, duket se disa nga ato studime mund të kenë qenë me të meta, për shkak të vetë-raportimit të të dhënave dhe disa pjesëmarrësve që i mbajnë mend keq nivelet e tyre të aktivitetit. Në këtë studim më të fundit, shkencëtarët në Shkollën Norvegjeze të Mjekësisë Sportive përdorën vëzhgues të aktivitetit për të ndjekur ushtrimet, duke e krahasuar atë me kohën e kaluar joaktive.

Rezultatet treguan se pjesëmarrësit që ushtruan për 35 minuta në ditë panë ndryshimin më të madh statistikor në jetëgjatësi, megjithatë ata që lëvizën për vetëm 11 minuta ende treguan një ndryshim të dukshëm.

Pra, pavarësisht nga sasia e uljes ditore, të dy afatet kohore patën një ndikim pozitiv – i cili është një lajm i mirë për ata që punojnë nga shtëpia në këtë moment dhe që marrin më pak hapa brenda. /Telegrafi/