LAJMI I FUNDIT:

Varrimi i viktimave të gjenocidit në Kërçovë do të bëhet këtë fundjavë

Varrimi i viktimave të gjenocidit në Kërçovë do të bëhet këtë fundjavë

Këshilli Organizativ për zbulimin e krimeve ndaj shqiptarëve dhe varrimin e mbetjeve mortore të viktimave nga masakrat nga viti 1913 e deri pas Luftës së Dytë Botërore që u gjetën në komunën e Kërçovës, mbajti takim në Zajaz.

Reklama

Ky këshill vendosi që varrimi i mbetjeve mortore të viktimave të gjenocidit ndaj shqiptarëve do të bëhet të shtunën, më 18 nëntor 2017, me fillim në ora 13:00 në Qendrën Përkujtimore “Nëna Shqiptare” në Zajaz të Kërçovës.

Kohë më parë, në Zajaz dhe në vende tjera në Kërçovë u zbuluan varreza masive të viktimave nga masakrat ndaj shqiptarëve nga viti 1913 e deri pas Luftës së Dytë Botërore.