Nëse dëshironi të “skalisni” trupin, do t’ju zhgënjejmë, sepse pa u lodhur nuk ka as muskuj të mirë.

Lajm i mirë është që ekzistojnë ushtrime efikase, të cilat shkrijnë dhjamin nga ijët dhe stomaku.

Ushtrimi i quajtur “vrasës i yndyrës” është shumë kërkues, i cili do t’ju djersitë dhe do t’i eliminojë yndyrat nga ijët dhe stomaku.

Me ekzekutimin e duhur të këtij ushtrimi, katër herë në javë, ju do të: – forconi muskujt e stomakut – do të formoni pllakëza në stomak – do të shpenzoni energji – do të forconi shpinën – do të formoni qëndrim të drejtë.

Si ta bëni këtë ushtrim:

  • Shtrijuni në dysheme, shtrimi këmbët, duart ngrini lart mbi kokë.

  • Tendoseni trupin, pastaj njëkohësisht ngrini këmbët dhe duart, duke u kujdesur që të mos i lakoni.

  • Prekni me duar shputat, duke lakuar trupin sikur thikë që paloset.

  • Qëndroni në këtë pozicion një deri në dy sekonda, pastaj shtrihuni.

  • Përsëriteni këtë ushtrim dhjetë herë, pushoni disa sekonda dhe bëjeni edhe një seri, pastaj bëni pushim dhe edhe një seri. Pra, përsëriteni këtë ushtrim 30 herë. /Telegrafi/