Ushtria amerikane ka bërë kërkesë për automjete të reja të brigadat e këmbësorisë së saj (ISV) për t’i pajisur ato me automjete më të lehta.

Sipas një kërkese të 26 shkurtit për propozime të lëshuara në faqen kryesore të qeverisë amerikane të kontraktimit, ushtria planifikon të marrë rreth 1,070 ISV, transmeton Telegrafi.

ISV do të sigurojë një lëvizshmëri të zgjeruar taktike për një ekip luftarak të Brigadës së Këmbësorisë (IBCT) për të lëvizur shpejt rreth fushës së betejës, duke përfshirë aftësinë për të ekzekutuar operacionet e futjes në distanca të mesme, duke ua siguruar komandantëve lirinë më të madhe të lëvizjes dhe lirinë e veprimit.

Kërkesat kryesore të IBCT përfshijnë aftësinë për të transportuar nëntë ushtarë me pajisje për të mbajtur operacione luftarake mbi terrenin përkatës operacional.

ISV duhet të jetë mjaft e lehtë për të qenë e ngarkuar nga një helikopter UH-60 Blackhawk, mjaft kompakt për t’u vendosur brenda një helikopteri CH-47 Chinook dhe i gjithanshëm sa duhet për të transportuar ushtarë dhe të gjitha pajisjet e tyre në rrugë me kushte ekstreme. /Telegrafi/