Uber sot njoftoi disa tipare të reja për të përmirësuar sigurinë për pasagjerët. Çdo ditë, miliona njerëz mbështeten në Uber për të udhëtuar nga një vend në tjetrin, kështu që shumë karakteristika të sigurisë për ta do të mirëpriten mirë. CEO i Uber, Dara Khosrowshahi ka zbuluar një pamje të përmirësimeve që do të fillojnë në Shtetet e Bashkuara këtë verë në një post në blogun zyrtar të kompanisë sot.

Aplikacioni Uber është përditësuar me siguri në mendje dhe të gjitha veçoritë e sigurisë janë vendosur në një vend qendror në mënyrë që të jenë të arritshme direkt nga ekrani bazë gjatë një udhëtimi. Karakteristikat ekzistuese të tilla si Share My Trip do të jetë më të lehtë për t u gjetur po ashtu.

‘Riders’ apo vozitësit së shpejti do të marrin një Qendër të Sigurisë në aplikacion, e cila do të ofrojë informacione për sigurinë si këshilla të krijuara në partneritet me zbatimin e ligjit, proceset e shqyrtimit të shoferëve, udhëzimet e komunitetit dhe mbrojtjen e sigurimeve.