Twitter nuk do t’i lejojë më përdoruesit të promovojnë praninë e tyre në disa platforma sociale, duke përfshirë Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr dhe Post.

Në një postim që përshkruan këto ndryshime, Twitter thotë se do të ndërmarrë veprime kundër përdoruesve që shkelin këtë politikë “si në nivelin Tweet ashtu edhe në nivelin e llogarisë”.

Kjo do të thotë që përdoruesit nuk mund të përfshijnë më lidhje me profilet e tyre në rrjete të tjera sociale (ose madje të përfshijnë dorezën e tyre pa URL) në biografinë e tyre në Twitter, as nuk mund të lidhen me postimet e tyre në platformat e ndaluara, përveç nëse është një postim i ndërthurur.

Reklama

Twitter gjithashtu thotë se mund të pezullojë llogaritë “të përdorura për qëllimin kryesor të promovimit të përmbajtjes në një platformë tjetër sociale”.

Reklama

Nuk do t’i lejojë më përdoruesit të lidhen me grumbulluesit e lidhjeve të palëve të treta, si Linktree ose Lnk.bio.

Pavarësisht kësaj, Twitter lejon promovimin me pagesë të këtyre platformave të ndaluara.

Twitter thotë se do të heqë çdo tweet që përmban shkelje të politikës dhe mund të pezullojë përkohësisht përdoruesit me lidhje me platformat sociale të ndaluara në profilet e tyre. Ajo do të ndërmarrë gjithashtu veprime kundër përdoruesve që përpiqen të anashkalojnë këtë politikë duke fshehur URL-të në platforma të tjera ose duke “shkruar “pikë” për platformat e mediave sociale që përdorin ‘.’ në emra për të shmangur krijimin e URL-së ose ndarjen e pamjeve të ekranit të dorezës tuaj në një platformë të ndaluar të mediave sociale.”

Reklama
Reklama

Twitter tashmë ka ndaluar lidhjet me Mastodon dhe bllokon përdoruesit nga postimi i tyre në një nivel platforme. Përpjekja për të postuar një lidhje në disa serverë Mastodon ose vetë sajti rezulton në një mesazh gabimi.

Është e paqartë nëse Twitter përfundimisht do të çaktivizojë lidhjet nga platformat e ndaluara në një mënyrë të ngjashme, por në këtë moment të shkrimit, duket se përdoruesit janë ende në gjendje të postojnë lidhje nga këto rrjete. Twitter nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së The Verge për koment. /Telegrafi/