LAJMI I FUNDIT:

Tri shenja që tregojnë se mund të jeni në një marrëdhënie toksike

Tri shenja që tregojnë se mund të jeni në një marrëdhënie toksike

Pavarësisht nëse është i dashuri apo shoku  juaj, marrëdhëniet mund të jenë burimi më i madh i lumturisë në jetën tuaj.

Reklama

Megjithatë, ndonjëherë, marrëdhëniet mund të na bëjnë të ndihemi keq në vend të kësaj. Kjo zakonisht është normale; kur kujdeseni për dikë, është e natyrshme që fërkimet dhe keqkuptimet e mundshme lëndojnë më shumë.

Sidoqoftë, është një problem nëse një marrëdhënie ju bën vazhdimisht të ndiheni keq me veten ose të tjerët.

Ky nuk është domosdoshmërisht faji i dikujt në veçanti. Ndonjëherë, dy njerëz mund të mos përshtaten me njëri-tjetrin pa marrë parasysh se sa mirë mund të jenë kuptuar dikur dhe marrëdhënia e tyre mund të bëhet toksike.

Këtu janë tri shenja që tregojnë se mund të jeni në një marrëdhënie toksike.

Gënjeni njëri-tjetrin

Ndershmëria dhe besimi janë themeli i çdo marrëdhënieje. Një marrëdhënie e dashur, pozitive duhet të jetë midis dy personave që i besojnë njëri-tjetrit dhe që janë të kënaqur t’i tregojnë njëri-tjetrit gjithçka. Të paktën, dy njerëz që kujdesen për njëri-tjetrin duhet të respektojnë njëri-tjetrin aq sa të mos gënjejnë njëri-tjetrin.

Një shenjë që lidhja juaj me dikë është bërë toksike është kur filloni të ndiheni jo rehat për t’i thënë personit tjetër të vërtetën, ose pushoni së besuari se ata do të respektojnë kufijtë tuaj nëse nuk doni të përgjigjeni. Kur kjo të ndodhë, gënjeshtrat bëhen të zakonshme. Pandershmëria është një shenjë e problemeve shumë më të thella të marrëdhënieve që duhet të adresohen nëse marrëdhënia vazhdon.

Mundoheni të kontrolloni njëri-tjetrin

Një shenjë tjetër që besimi dhe respekti i ndërsjellë në një marrëdhënie ka filluar të shembet është kontrolli i sjelljes. Përpjekjet për të kontrolluar njëri-tjetrin në një marrëdhënie zakonisht burojnë nga frika se themeli i marrëdhënies nuk është më i fortë, dhe për këtë arsye ndodh një kolaps i besimit në marrëdhënie. Nëse nuk mund t’i besoni partnerit tuaj që të respektojë dëshirat dhe kufijtë tuaj pa u përpjekur t’i kontrolloni, atëherë ndoshta është koha t’i lini të shkojnë.

Nuk e mbështesni njëri-tjetrin

Një nga pjesët më të mira të një marrëdhënieje të ngushtë dhe pozitive është se ju e dini që partneri juaj do të jetë gjithmonë aty për t’ju ndihmuar dhe mbështetur, si emocionalisht ashtu edhe fizikisht. Kjo mbështetje duhet të vijë nga dashuria dhe kujdesi. Ndërsa një marrëdhënie bëhet edhe më toksike, megjithatë, ajo dashuri fillon të zbehet dhe shpesh rezulton në një rënie të dukshme të mbështetjes reciproke. Një rënie në mbështetjen e ndërsjellë zakonisht tregon se marrëdhënia nuk është më e dëshiruar nga të dy. /Telegrafi/