Në konventat ndërkombëtare për të drejtat e njeriut besimi sanksionohet si një e drejtë personale dhe si e tillë, çdo person ka të drejtë të zgjedhë të besojë në njërën, tjetrën fe, apo të mos besojë fare.

Por, edhe pse kjo e drejtë në pjesën më të madhe të vendeve të botës respektohet, ka disa vende ku të mos besosh në asnjë fe është një krim i rëndë.

Në vende të tilla, jo vetëm që të jesh ateist nuk lejohet, por është edhe një krim që ndëshkohet deri me ndëshkimin maksimal; vdekjen.

“The Independent” ka renditur 13 shtete ku ateizmi është një krim i tillë dhe që të gjitha në Afrikë ose Azi. /topchannel/

Afganistan

Iran

Malajzia

Maldive

Mauritania

Nigeria

Pakistani

Katari

Arabia Saudite

Somalia

Sudani

Emiratet e Bashkuara Arabe

Jemeni