Kohëve të fundit në Bushat u zbulua një qytet i lashtë ilir, i madhësisë së Shkodrës dhe Lezhës antike, më i madh se Butrinti.

Emri i këtij qyteti ishte Bassania, nëntoka e të cilit si te shumë qytete të lashta duhet të fshehë pasuri të mëdha.

Por, çfarë nxorën këto gërmime?

Në disa korridore të nëndheshëm ruhen thesaret e historisë shqiptare. Ato qëndrojnë të mbyllura dhe larg syve të publikut.

Çfarë përmbajnë mijëra arka të vjetra dhe përse opinion i gjerë nuk mundet t’i njohë?

Për më shumë shikojeni dokumentarin e gazetarit Marin Mema. /Top Channel/