Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi është takuar me ish-presidentin e SHBA-së, Bill Clinton, i cili po qëndron në Kosovë me rastin e 20-vjetorit të hyrjes së trupave të NATO-s në Kosovë.

Presidenti Hashim Thaçi duke i uruar mirëseardhje ish-presidentit Clinton ka thënë se ai ka dhënë kontribut që nuk mund shpërblehet me asgjë.

“Është kënaqësi t’ iu mirëpres pasi që keni dhënë kontribut për lirinë e Kosovës, për pavarësinë e Kosovës. Iu shpreh mirënjohje të lartë nga institucionet e Kosovës, juve personalisht, bashkëpunëtorëve tuaj për vendimin e drejtë, historik, dhe shumë humanist që keni ndërmarrë në vitin ’90 për të filluar bombardimet për të ndalur spastrimin etnik të mbi një milion shqiptarëve të Kosovës të dëbuar dhunshëm nga shtëpitë e tyre, si mundësi për tu rikthyer në shtëpitë dhe pronat e tyre të djegura, për të filluar ndërtimin e jetës së re”, ka thënë Thaçi, transmeton Telegrafi.

Ai ka dekoruar ish-presidentin Bill Clinton me medaljen “Urdhri i Lirisë”, për kontributin e tij.

“Sot pas 20 vitesh Kosova e pavarur u është mirënjohëse për këtë rrugëtim. Mbështetja e juaj dhe SHBA-së ka qenë jetike për lirinë, pavarësinë dhe tash në rugëtimin euroatlantik. Storja e Kosovës është storje e suksesit të përbashkët. Ju jeni heroi ynë dhe në emër të qytetarëve iu falënderoj shumë. Duke u bazuar në kompetencat si President, sot ndaj çmimin në emër të institucioneve dhe popullit të Kosovës “Urdhër i Lirisë”. Nuk ka çmim që mund të shpërblej kontributin tuaj sepse dekorimi më i madh është liria e vendit të Kosovës që ka reflektuar me paqe dhe stabilitet në rajon”, ka thënë Thaçi./Telegrafi/