Në mesin e mjetet natyrale të përmirësimit të gjumit – nga pirja e çajit të kamomilit te vajrat esencialë – ‘stretching’, shtrirja e muskujve, shpesh neglizhohet

Megjithatë, këto veprime të thjeshta mund t’ju ndihmojë të flini më shpejt dhe të përmirësoni cilësinë e gjumit.

Një përmbledhje e studimeve e vitit 2016 zbuloi një lidhje midis lëvizjeve medituese (të tilla si tai chi dhe yoga) dhe përmirësimit të cilësisë së gjumit.

Kjo cilësi e përmirësuar e gjumit u lidh më tej me një cilësi më të mirë të jetës. Por pse stretching ka këtë efekt te gjumi?

Ka të ngjarë të jetë një përzierje e gjërave, këshillon Anabel.

Një arsye mund të jetë fakti se përqendroni vëmendjen te trupi, jo stresuesit e ditës. Shtrirja e muskujve lehtëson tensionin e tyre dhe parandalimin e ngërçeve që prishin gjumi.

Në vijim gjeni disa ushtrime që duhet t’i shtoni në rutinën e natës. Qëndroni për afro 30 sekonda në secilin pozicion.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

/Telegrafi/