Tesla ka njoftuar se do të fillojë prodhimin e 6,000 njësive të veturës Model 3 çdo javë deri në fund të gushtit. Njoftimi nga firma erdhi një muaj pasi përfundimisht arriti synimin e një targeti prej 5,000 njësi të Model 3 në javë, që kishte luftuar për t’a bërë të mundshëm. Ndërsa firma rrit prodhimin e saj, gjithashtu do të largojë çdo çështje në fabrikat e saj për të trajtuar pengesat dhe për të rritur efikasitetin.

Ndërsa rritja e planifikuar për këtë muaj mund të duket modeste, nuk është aspak kufizim për firmën. Në lirimin e të ardhurave financiare, zyrtarët e Tesla deklaruan:

“Ne kemi për qëllim rritjen e prodhimit në 10.000 Model 3 në javë sa më shpejtë që të mundemi. Ne besojmë se shumica e linjave prodhuese të Teslës do të jenë gati për të prodhuar në këtë nivel deri në fund të këtij viti, por ne do të vazhdojmë të rrisim kapacitetin në vende të caktuara dhe ne do të kemi nevojë për furnizuesit tanë për ta përmbushur këtë. Si rezultat, ne presim që ta godasim këtë normë diku vitin tjetër. “Me lartësitë e reja në prodhimin në shënjestër, Tesla pret të prodhojë ndërmjet 50,000 dhe 55,000 automjete Model 3 në tremujorin e tretë Kompania gjithashtu pohon se dërgesat e saj mund të tejkalojnë prodhimin edhe në tremujor, kur sistemi i shpërndarjes stabilizohet.