Xiaomi tregon në një video se si do të duken selfiet me teknologjinë e re të kamerave.

Pa një vrimë dhe pa elementë tërheqës: Xiaomi ka gjetur teknologjinë e saj që një kamerë nën ekran të tregtohet dhe kështu siguron një ekran të vazhdueshëm të telefonit inteligjent.

Kompania ka publikuar një video që shpjegon përfitimet e teknologjisë së re të kamerave, transmeton Telegrafi.

Gjenerata e 3-të e kamerave

Dihej tashmë që prodhuesi po punonte në një teknologji të tillë. Imazhet e para nga telefonat inteligjentë me kamera të padukshme u shfaqën në dhjetor të vitit 2019. Në atë kohë, megjithatë, Xiaomi thoshte se teknologjia nuk ishte akoma e përshtatshme.

Gjenerata e tretë e kamerës tani do të përdoret nën ekran në vitin 2021.

Sidoqoftë, drita e mjaftueshme duhet të kalojë përmes kësaj pjese të ekranit në kamera, pasi hapësirat midis pikselave janë zgjeruar. Për më tepër, softveri i kamerës është përmirësuar në mënyrë që të mos ketë dallim midis fotove dhe selfies “normale”.

Ende nuk dihet se cili telefon inteligjent do të pajiset me teknologjinë e re. Por mendohet se vetëm telefonat me çmime më të larta do ta kenë këtë teknologji. /Telegrafi/