Të paktën një server i përdorur nga një aplikacion për prindërit që kujdesen për të monitoruar aktivitetin telefonave të fëmijëve të tyre ka zbuluar dhjetra mijëra llogari të prindërve dhe fëmijëve.

Aplikacioni mobil, TeenSafe, është një aplikacion i monitorimit “i sigurt” për iOS dhe Android, i cili u lejon prindërve të shohin mesazhet dhe vendndodhjen e fëmijës së tyre, të monitorojnë ata që po telefonojnë dhe të kenë qasje në historinë e tyre të shfletimit të internetit dhe të gjejnë se cilat aplikacionet ata kanë instaluar.

Megjithëse aplikacionet për monitorimin e të rinjve janë të diskutueshëm dhe shkelje e madhe e privatësisë, kompania thotë se nuk kërkon që prindërit të marrin pëlqimin e fëmijëve të tyre.

Por kompania me qendër në Kaliforni, Los Angeles, la të pambrojtur dhe pa një fjalëkalim të gjithë përdoruesit.

Robert Wiggins, një studiues i sigurisë në Mbretërinë e Bashkuar që kërkon të dhëna publike dhe të ekspozuara, gjeti dy servera të rrjedhshëm.

Serverat u tërhoqën nga linja pasi ZDNet lajmëroi kompaninë, duke përfshirë një tjetër që përmban atë që duket të jenë vetëm të dhënat e testimit.

“Ne kemi ndërmarrë veprime për të mbyllur një nga serverat tanë për publikun dhe për të filluar alarmimin e konsumatorëve që potencialisht mund të ndikohen”, tha një zëdhënës i TeenSafe për ZDNet të dielën.

TeenSafe pohon të ketë mbi një million prindër, përdorues të shërbimit.