Qeveria talebane në Afganistan organizoi një paradë ushtarake me rastin e prezantimit të ushtrisë së re.

Një paradë ushtarake u mbajt në Kandahar, qyteti i dytë më i madh në shtet. Për qeverinë e re ky qytet është një qendër “shpirtërore”. Në paradë ishin mjete ushtarake dhe helikopterë.

Ushtria quhet Ushtria e Emirateve Islamike, raportojnë mediat afgane.

Kolona e mjeteve kaloi nëpër rrugën kryesore e cila lidh qendrën e qytetit me aeroportin. Paradën e ndoqën qytetarët e mbledhur.

Ministri i Mbrojtjes Mohammad Yaqoob njoftoi kohët e fundit se ushtria do të riorganizohet dhe emri i saj do të ndryshojë. Korpusi i ushtrisë në Kandahar u riemërua gjithashtu – më parë quhej Attal, dhe tani quhet Al Badar. /Telegrafi/