Analisti Visar Ymeri, ka komentuar takimin e Ohrit, ndërmjet kryeministri të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, që po zhvillohet me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian dhe mbështetjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ymeri pretendon se zgjatja e takimit të Ohrit, mund të jetë për dy arsye: për shkak të përmbajtjes së marrëveshjes, ose për shkak të procedurave të zbatimit.

“Nëse marrëveshja përmbi tekstin ka motive përmbajtjesore apo motive procedurale të nënshkrimit të marrëveshjes. Nëse është kjo e procedurës unë mendoj se prapë këtë çështje duhet ta analizojmë nga dy perspektiva. Ku në njërën anë kjo mund të jetë mos besim i palëve të njëra tjetra, por madje po duke që jo vetëm për njëra tjetrën por ka mos mësim edhe në ndërmjetësin. Sepse Ndërmjetësi nuk është vetëm ndërmjetës po edhe garantues”, ka thënë Ymeri, në Debat Plus të RTV Dukagjini.

Reklama
10 orë bisedime në Ohër, Kurti e Vuçiq vazhdojnë takimin 10 orë bisedime në Ohër, Kurti e Vuçiq vazhdojnë takimin
Reklama

Sipas tij, nëse palët nuk i besojnë BE-së si garantues dhe mbështetjes nga SHBA-ja atëherë palët nuk po i besojnë ndërmjetësuesve. /Dukagjini/