LAJMI I FUNDIT:

Fuqia Punëtore

19 Artikuj

ASK: Papunësia në Kosovë gjatë vitit të kaluar ka arritur në 11.8 për qind, dy të tretat e popullsisë ishte në moshë pune

ASK: Papunësia në Kosovë gjatë vitit të kaluar ka arritur në 11.8 për qind, dy të tretat e popullsisë ishte në moshë pune

Të Tjera
Mungesa e fuqisë punëtore sfidë për turizmin në Shqipëri

Mungesa e fuqisë punëtore sfidë për turizmin në Shqipëri

Shqipëri
A po i zëvendësojnë robotët punëtorët në Kosovë?

A po i zëvendësojnë robotët punëtorët në Kosovë?

Biznes
Mungesa e fuqisë punëtore në Shqipëri, ekspertja: I marrim nga jashtë familjarisht

Mungesa e fuqisë punëtore në Shqipëri, ekspertja: I marrim nga jashtë familjarisht

Shqipëri
Munges punonjësish në furrat, në Berat paralajmërohet rritje e çmimit të bukës

Munges punonjësish në furrat, në Berat paralajmërohet rritje e çmimit të bukës

Shqipëri
Vlora pa fuqi punëtore, agjentët detyrohen t’i sjellin edhe nga Nepali e Filipinet

Vlora pa fuqi punëtore, agjentët detyrohen t’i sjellin edhe nga Nepali e Filipinet

Shqipëri
Dhënia e vizave të punës – Gjermania në disfavor me vendet e tjera

Dhënia e vizave të punës – Gjermania në disfavor me vendet e tjera

Botë
Mungesa e fuqisë punëtore pengon zgjerimin e turizmit në Shqipëri, 75 për qind e hoteleve nuk përmbushin nevojat për staf

Mungesa e fuqisë punëtore pengon zgjerimin e turizmit në Shqipëri, 75 për qind e hoteleve nuk përmbushin nevojat për staf

Shqipëri
OEMVP: Ikja e fuqisë punëtore, barrë kryesore për bizneset në Maqedoninë e Veriut

OEMVP: Ikja e fuqisë punëtore, barrë kryesore për bizneset në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Mbi 250 mijë vende të lira pune për zanatçinjtë, ekonomia gjermane po vuan nga mungesa e fuqisë punëtore

Mbi 250 mijë vende të lira pune për zanatçinjtë, ekonomia gjermane po vuan nga mungesa e fuqisë punëtore

Botë
KE-ja vlerëson se RMV-ja ska asnjë progres në fushat e lëvizjes së mallrave, punëtorëve dhe lirisë për të ofruar shërbime

KE-ja vlerëson se RMV-ja ska asnjë progres në fushat e lëvizjes së mallrave, punëtorëve dhe lirisë për të ofruar shërbime

Maqedonia e Veriut
Austria në kërkim të punëtorëve të rinj, publikohet lista e profesioneve që konsiderohen kuadro deficitare

Austria në kërkim të punëtorëve të rinj, publikohet lista e profesioneve që konsiderohen kuadro deficitare

Evropa
Pse nuk shkon fuqia punëtore e kualifikuar në Gjermani – vetëm 16 për qind e ndërmarrjeve i gjejnë personat e duhur

Pse nuk shkon fuqia punëtore e kualifikuar në Gjermani – vetëm 16 për qind e ndërmarrjeve i gjejnë personat e duhur

Botë
Pengesa për azilkërkuesit: Industria gjermane kritikon zyrat e të huajve

Pengesa për azilkërkuesit: Industria gjermane kritikon zyrat e të huajve

Të Tjera
Gjermania në kërkim të 472 mijë punëtorëve

Gjermania në kërkim të 472 mijë punëtorëve

Të Tjera
Zvicra kërkon punëtorë, u mungojnë 42,778 zanatlinj të profileve të ndryshme

Zvicra kërkon punëtorë, u mungojnë 42,778 zanatlinj të profileve të ndryshme

Të Tjera
Mali i Zi ka nevojë për 20 mijë punëtorë sezonal në bregdet

Mali i Zi ka nevojë për 20 mijë punëtorë sezonal në bregdet

Ballkan
Gjermania kërkon 337,900 ekspertë të fushave të ndryshme

Gjermania kërkon 337,900 ekspertë të fushave të ndryshme

Të Tjera
Barrierë për sektorin privat mungesa e aftësimit profesional të fuqisë punëtore

Barrierë për sektorin privat mungesa e aftësimit profesional të fuqisë punëtore

Biznes