Bebe Rexha

Bebe Rexha

Bleta “Bebe” Rexha është e lindur më 30 gusht të vitit 1989. Ajo është një këngëtare shqiptare me origjinë nga Dibra e Maqedonisë. Familja e saj emigroi në vitit 1980 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Prindërit e nënës së saj janë nga Gostivari. Dëshira e saj është që të ruajë kulturën shqiptare, prandaj vazhdon që të jetë shumë e lidhur me familjen dhe rrënjët e saj.

Pas suksesit me këngën “No Broken Hearts” u nominua për “Billboard Music Awards 2016” në kategorinë për këngën më të mirë ‘Dance-Electronic’, me këngën “Hey Mamma”, bashkëpunim me David Guettan dhe Nicki Minajn. Këngëtarët e saj të preferuar janë Madonna, Michael Jackson; Lauryn Hill, grupi The Cranberries, The Fugees. I pëlqen muzika rap, muzika klasike etj. Aktualisht po punon me shtëpinë e saj diskografike, Warner Brother Records, me të cilën kanë punuar artistë si Madonna dhe Prince.

Suksesi më i madh i saj shënohet si autore e këngës “The Monster”, e cila interpretohet nga këngëtarët e famshëm Rihanna dhe Eminem.

Në vitin 2019, Bebe Rexha arrin të nominohet për dy çmime në mbrëmjen më të madhe të ndarjes së çmimeve të muzikës, “Grammy Awards”.

953 Artikuj
LAJMET NGA "Bebe Rexha"