0Shares

A keni dashur ndonjëherë të studioni jashtë vendit, përjetoni kultura te huaja, takoni njerëz të ri dhe të mësoni gjuhë të huaja?

A keni menduar ndonjëherë t’i zgjeroni studimet tuaja dhe të keni mundësi më të mëdha për punësim?

A keni dashur që t’i ndani idetë tuaja dhe të krijoni gjëra të mira me studentë nga e gjithë bota?

A keni ëndërruar ndonjëherë të bëni punë praktike jashtë vendit dhe të mësoni të punoni në grupe?

A keni dëgjuar se jeta juaj më nuk do të jetë e njëjtë pasi të jeni pjesë e Programit Erasmus?

Këto dëshira dhe ëndrra mund t’i bëni realitet në institucionin e arsimit të lartë më inovativ dhe të ndërkombëtarizuar.

Kolegji Universum deri më tani ka nënshkruar rreth 25 marrëveshje me universitete jashtë Kosovës.

Kolegj po e vendos Kosovën në hartën e botës. Për herë të parë studentët nga Kosova do ta kenë mundësinë të studiojnë në Lituani me bursë të plotë.

Programi Erasmus+ është programi më i popullarizuar në Evropë për shkëmbim të studentëve.

Ky program u jetësua në vitin 1987 dhe që nga atëherë vazhdon t’i ndihmojë studentët ta përjetojnë jetën studentore në njërin nga shtetet e Evropës.

Deri më tani 32 studentë të Kolegjit Universum kanë studiuar nëpër këto Universitete për një semestër. Çdo studentë ka përfituar një bursë rreth 5075 Euro.

Universitetet nëpër të cilat kanë studiuar këta studentë, ku do ta kenë mundësinë edhe studentët e rinj, përfshijnë shtetet si Gjermania, Italia, Turqia, Latvia, Portugali, Kroacia, Polonia, Rumania, Lituania, Sllovenia, Irlanda, Bullgaria, Çekia, Lituania.

Në kuadër të këtij programi kanë përfituar edhe stafi akademik si dhe ai administrativ.

Po ashtu shumë profesorë nga këto Universitete kanë ardhur në Kolegjin Universum të ligjërojnë përpara studentëve të këtij Kolegji. E gjitha kjo bëhet me qëllim të ngritjes së cilësisë së arsimit në Republikën e Kosovës.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)