Kompania amerikane SpaceX do të nisë një satelit në orbitën hënore në vitin 2022, i cili paguhet tërësisht me kriptovaluta Dogecoin, njoftoi kreu i kompanisë Elon Musk në Twitter.

“Vitin tjetër, SpaceX do të lëshojë një satelit Doge-1 drejt Hënës, i paguar me kriptovalutën Dogecoin”, shkroi Musk.

Uebfaqja e kompanisë kanadeze Georic Energy Corporation (GEC), e cila zotëron satelitin, thotë se do të lëshohet në tremujorin e parë të vitit 2022 duke përdorur një automjet lëshimi Falcon 9, transmeton Telegrafi.

Ai do të mbledhë të dhëna për Hënën me ndihmën e sensorëve dhe kamerave.

Kompania do të dërgojë satelitin duke përdorur një program lëshimi komercial të ofruar nga SpaceX.

“Duke përdorur Dogecion në një kontratë të kësaj madhësie, Korporata Energjetike Gjeometrike dhe SpaceX kanë përdorur Dogecoin si monedhë për biznesin e hapësirës hënore”, tha GEC në një deklaratë.

“Ky mision do të demonstrojë zbatimin e kriptovalutave jashtë orbitës së Tokës dhe do të hedhë bazat për tregtinë ndërplanetare”, tha Zëvendës Presidenti i SpaceX i Operacioneve Tregtare, Tom Ochinero.

Musk shkroi në Twitter në fillim të prillit se SpaceX do të “dërgonte Dogecoin në hënë”, por nuk shpjegoi se çfarë saktësisht donte të thoshte ai.

Pas njoftimit të saj, vlera e kriptovalutës u rrit me 30%.

Të dielën, mes lajmeve për dërgimin e një sateliti të paguar nga Dogecoin, monedha u rrit në 0.58 dollarë për njësi, nga 0.50 dollarë një natë më parë. /Telegrafi/