Mesazhi “Gëzuar Krishtlindjet” ofrohet në një shtëpi ankandesh franceze.

Operatori britanik celular Vodafone po nxjerr në ankand një NFT të SMS- it të parë të dërguar ndonjëherë.

Ai do të ofrohet në shtëpinë franceze të ankandit Aguettes më 21 dhjetor.

Të 15 karaktere “Gëzuar Krishtlindjet” janë dërguar më 3 dhjetor 1992 nga inxhinieri Neil Papworth nga një PC në Vodafone Richard Jarvis. Ai e mori mesazhin me një celular Orbitel TPU 901.

Vetëm në vitin 1999 SMS-të u takuan me popullsinë kur u bë e mundur dërgimi i tij në disa rrjete.

Ndërkohë, megjithatë, mesazhet me tekst po zëvendësohen gjithnjë e më shumë nga shërbime online si WhatsApp.

Reklama

NFT vjen në formën e një “kopje të detajuar dhe unike e origjinale e protokollit të komunikimit”. shkruan Vodafone.

Reklama

Çmimi llogaritet nga 100,000 deri në 200,000 euro. Të gjitha të ardhurat do t’i dhurohen UNHCR-së. /Telegrafi/