Nga dita e djeshme ku vendi përjetoi lëkundje të forta tërmeti, tendenca ka qene në përmirësim.

Sizmologu Rexhep Koçi në një intervistë për Agjencinë Telegrafike Shqiptare u shpreh se vendi jonë është goditur nga një tërmet me magnitude 5.8.

“Tendenca nga dje deri në këto momente që flasim ka qenë gjithmonë në përmirësim e sipër. Janë disa ngjarje të lokalizuara në det dhe disa në tokë por gjithmonë nga Durrësi drejt në veri të Kepit të Rodonit dhe këtu vjen afër Tiranës që ka pasur ngjarje e një magnitude më të vogël”, sqaroi Koçi.

Shqipëria në vendin e 43-të në botë për rrezikun nga tërmetet Shqipëria në vendin e 43-të në botë për rrezikun nga tërmetet

Sipas tij, ngjarja e regjistruar dje është në pragun e tërmeteve të fortë, nuk është tamam. Duhet të kalojë magnitude 6 e sipër që të hyjë tek tërmetet e fortë, por është një gjë që Shqipëria pas 1979 nuk kishte përjetuar ngjarje sizmike të kësaj madhësie. /ATSH/