Filozofia Feng Shui e dekorimit të shtëpisë nënkupton që ne t’i përmbahemi disa rregullave të dekorimit të shtëpisë në mënyrë që të kemi një energji pozitive.

Ka gabime që shumë bëjnë në shtëpinë e tyre dhe ato mund të jenë një magnet për energjinë negative.

Kombinimi i dhomës së ndenjes dhe kuzhinës

Sipas rregullave të Feng Shui, dhoma e ndenjes është një akumulator në të cilin grumbullohet e gjithë lumturia e një personi dhe veçanërisht lumturia e familjes. Nëse lidhni kuzhinën dhe dhomën e ndenjes, ajo mund të ngecë në energji. Kombinimi i këtyre dy dhomave çon në një shkelje të akumulimit të energjisë pozitive dhe ndikon negativisht në atmosferën në shtëpi.

Ruajtja e gjërave të vjetra, të panevojshme dhe të thyera

Enët e plasaritura shërbejnë si vend për akumulimin e energjisë negative dhe nëse përdorem vazhdimisht, atëherë kjo energji mund të transferohet te njerëzit. Energjia e akumuluar negative çon në grindje të shpeshta dhe refuzon lumturinë dhe prosperitetin në shtëpi. Gjithashtu, gjëra të tilla ndikojnë negativisht në fluksin e financave. Sipas Feng Shui, heqja e gjërave të tilla nga shtëpia e largon në mënyrë simbolike problemin.

Tuba që rrjedhin

Banja është një nga zonat më të pafavorshme. Nëpërmjet kësaj zone, energjia pozitive, paratë, lumturia largohen nga shtëpia, por një rubinet me defekt vetëm sa e përkeqëson situatën energjetike. Uji që rrjedh besohet se simbolizon daljen e financave, borxhet dhe varfërinë.

Nuk duhet të ketë boshllëqe midis hapave në mënyrë që energjia të mos largohet nga shtëpia. Përndryshe, energjia do të rritet dhe do të largohet nga shtëpia. Orët nuk duhet të vendosen sipër ose afër derës. Besohet se kjo kohë nuk funksionon për ju dhe se ky pozicion i artikujve të listuar mund të çojë në dështim.