LAJMI I FUNDIT:

Sinjali i dobët Wi-Fi në banesën apo shtëpinë tuaj? Përmirësojeni atë me një truk të thjeshtë

Sinjali i dobët Wi-Fi në banesën apo shtëpinë tuaj? Përmirësojeni atë me një truk të thjeshtë

Nëse keni probleme me sinjalin Wi-Fi në shtëpi, kjo lëvizje e thjeshtë do t’ju ndihmojë.

Në shtëpi keni gjithçka që ju nevojitet – në fakt, me siguri e keni në kuzhinën tuaj, sepse gjithçka që ju nevojitet është një fletë letre alumini, shkruan Reader’s Digest.

Edhe pse ky truk ndoshta tingëllon si një tjetër në një seri prej tyre që nuk funksionojnë, ai në fakt u provua nga profesorët në Universitetin Dartmouth dhe ata konfirmuan vlefshmërinë e tij.

Sipas tyre, përdorimi i sipërfaqeve si pjesa e brendshme e një kanaçe apo letër alumini mund të forcojë sinjalin Wi-Fi në disa zona, ndërsa mund ta dobësojë atë në disa të tjera.

Këtu është një shpjegim i detajuar se si të rritni sinjalin tuaj Wi-Fi me fletë metalike:

Hapi 1: Përgatitja e materialeve

Gjeni një rrotull letre alumini dhe prisni një pjesë që ka përafërsisht të njëjtat dimensione me ruterin tuaj. Nëse ruteri ka një antenë të jashtme, bëjeni folenë disa centimetra më lart. Nëse ka një antenë të brendshme, nuk ka rëndësi sa e lartë është petë.

Hapi 2: Palosni fletën

Palosni fletën në formë “C”, në mënyrë që ana e shndritshme të jetë e kthyer nga brenda. Mund t’ju duhet të përkulni pak më shumë pjesën e sipërme të fletës për të mbuluar të gjithë ruterin nëse ka antena të jashtme.

Hapi 3: Vendoseni fletën pas ruterit

Vendoseni fletën e përkulur pas ruterit, në mënyrë që pjesa e lakuar të jetë përballë ruterit dhe dhomës ku dëshironi të rritni sinjalin.

Hapi 4: Kontrolloni shpejtësinë tuaj të internetit

Hapni Google dhe shkruani “Speed test”, më pas zgjidhni opsionin për të kontrolluar shpejtësinë tuaj të internetit. Kjo është mënyra më e shpejtë për të konfirmuar nëse mashtrimi po funksionon.

Paç fat! /Telegrafi/