Shumë njerëz mund të fshijnë pjesën e poshtme të tyre, ta vendosin pecetën drejt e në kosh të plehrave dhe ta shpëlajnë, pa parë kurrë ngjyrën e njollosur në letrën higjienike.

Të shmangësh sytë nga ajo që del nga pas mund të jetë një gabim jetësor. Megjithatë, nëse shikoni dhe vëreni shenja të kuqe, ka të ngjarë të keni gjakderdhje anale.

Gjakderdhja nga fundi juaj është një nga shenjat kryesore të kancerit të zorrëve, verifikoi organizata bamirëse Bowel Cancer UK.

“Tregoni mjekut tuaj për çdo gjakderdhje në mënyrë që ata të mund të zbulojnë se çfarë e shkakton atë”, tha organizata. Ndërsa njollat ​​e gjakut mund të jenë një shenjë e kancerit të zorrëve, shenja të tilla mund të jenë gjithashtu një shenjë e hemorroideve.

Reklama
Reklama

Mbajtja e syve për faktorë të shumtë kur shkoni në tualet është çelësi për të vëzhguar shenjat e kancerit të zorrëve. Një tjetër shenjë e mundshme e kancerit të zorrëve është përjetimi i ndryshimeve të pashpjegueshme të zorrëve. /Telegrafi/