LAJMI I FUNDIT:

Si të flisni me një burrë për problemet dhe ndjenjat e tij

Si të flisni me një burrë për problemet dhe ndjenjat e tij

Hapen vështirë para të tjerëve dhe e kanë të vështirë t’i pranojnë emocionet

Mos abuzoni me besimin e tij. Burrat sot pritet të jenë fizikisht të aftë dhe të fortë, të butë por të fortë, të qetë, por mbrojtës.

Në të njëjtën kohë, një mashkull duhet të jetë i realizuar dhe i qëndrueshëm financiarisht, të jetë po aq i përkushtuar ndaj familjes, sa edhe ndaj punës.

Ai duhet të jetë aq i mençur dhe burrëror sa edhe emocional, por në asnjë mënyrë shumë emocional dhe i ndjeshëm, transmeton Telegrafi.

Burrat përballen me probleme të shëndetit mendor po aq sa gratë. Si nga burrat, ashtu edhe nga gratë, shoqëria ka pritshmëri të mëdha, të vjetruara dhe të paarritshme.

Megjithatë, meshkujt kanë më pak gjasa të kërkojnë ndihmë profesionale dhe shpesh do të neglizhojnë shëndetin e tyre mendor. Për të mos përmendur se sa “e turpshme” është të shfaqësh emocione, trishtim ose lot në publik nëse je burrë.

Reklama

Meshkujt janë të shkathët në mbulimin e problemeve të tyre emocionale, kështu që nuk do ta vini re lehtë se diçka nuk shkon me bashkëshorten, vëllanë, mikun ose babanë.

Nëse vëreni diçka dhe jeni të shqetësuar, qasuni në një mënyrë të veçantë. Është e nevojshme që mbi të gjitha të ketë një lidhje të caktuar mes jush.

Është e nevojshme që ai të ndiejë se ju jeni pranë tij, sepse meshkujt do ta kenë të vështirë të hapen me njerëz relativisht të parëndësishëm.

Nëse është një i njohur apo koleg që ju intereson, hulumtojeni mirë terrenin dhe përcaktoni nëse ka intimitet të mjaftueshëm mes jush.

Kur mes jush ka kufij që do ta bënin këtë bisedë të pakëndshme, mbase do të jetë më mirë të mos filloni një bisedë për jetën e tij private.

Reklama

Siç kemi shkruar tashmë, edhe meshkujt vuajnë nga standardet jorealiste dhe joadekuate të vendosura nga shoqëria, ndaj me siguri që në fillim do të rezistojnë. Mos hezitoni ta pyesni atë, nëse tashmë keni vendosur, ndjehuni të lirë ta bëni këtë më shumë se një herë.

Meshkujt dinë të jenë mjaft të drejtpërdrejtë, nuk u pëlqen ambienti dhe sidomos nuk u pëlqen të tregojnë ndjenjat e tyre. Prandaj, është shumë më mirë ta pyesni se çfarë do të thotë problemi me të cilin po përballet dhe jo çfarë ndjen për të.

Hulumtimet kanë treguar se deri në 78 për qind e njerëzve thonë se çdo gjë është në rregull kur dikush i pyet se si janë, edhe kur kjo është një gënjeshtër. Nuk është e lehtë për të gjithë të flasin për problemet e tyre personale.

Reklama

Në këtë drejtim, nuk do të ishte keq të bëni një hyrje të rrëfimit me të, pasi do të tregoni problemin tuaj personal. Në këtë mënyrë do t’i tregoni se nuk është i vetmuar dhe në të njëjtën kohë do të fitoni besimin.

Rrëfimin e tij nuk duhet ta ndërprisni me komente, sepse nuk e dini se si do të reagojë ndaj tyre. Kur ai tashmë ka treguar besimin e tij tek ju (gjë që ai rrallë e bën nga natyra), respektojeni atë, dëgjoni atë dhe ndihmojeni nëse mundeni. /Telegrafi/