Poezi nga: Elizabeth Barrett Browning
Përktheu: Faslli Haliti

Si mund të të dua ty? – Si mund të të dua?
Lejomë të të tregoj mënyrën.
Unë të dua deri në fund të thellësisë,
me shtrirjen dhe lartësinë që mund të arrijë
shpirti im, kur përtej trupit
prek kufijtë e Qenies dhe idealit të Hirshëm.
Të dua brenda sferës së nevojave të përditshme,
dritës së ditës dhe dritës së qirinjve.
Të dua lirshëm,
si burrat që luftojnë për Drejtësi.
Të dua me të njëjtën pastërti, me të cilën ata
shmangin famën.
Të dua me pasionin e vuajtjeve të kaluara
dhe atë vajzë që e vija në besim.
Të dua me një dashuri që besoja se e kisha humbur
së bashku me shenjtorët e mi të humbur.
Të dua me frymën, buzëqeshjet, lotët e gjithë
jetës sime!
e në dashtë Zoti,
edhe më mirë, do të të dua pas vdekjes.