0Shares

Ditët e frytshme përcaktohen në bazë të zgjatjes së ciklit menstrual dhe të distancës së rregullt midis dy cikleve.

Për përcaktim të saktë dhe preciz të ditëve të frytshme, është e preferuar që femra të ketë cikël të rregull menstrual pa vonesa apo mungesa të çrregullta.

Distanca më e shpeshtë midis dy cikleve menstruale është 28 ditë, transmeton Telegrafi.

Për t’i llogaritur ditët e frytshme për ciklin e këtillë ditës së parë të fillimit i shtoni 10 ditë ndërkaq po kjo ditë e dhjetë pikërisht nuk është ditë e parë e fillimit të ditëve të frytshme që zgjasin 7 ditë në vijim.

Mënyra e këtillë e llogaritjes së ditëve të frytshme vlen ekskluzivisht nëse keni cikël të rregullt prej 28 ditësh. Nëse keni ritëm tjetër të ciklit menstrual, koha dhe periudha e ovulacionit lëvizet.

Thermometer, graphs and fertility chart

Disa nga shembujt e periudhës së ditëve të frytshme janë ngritja e lehtë e temperaturës së trupit, shtimi i sekretit vagjinal i cili është poroz dhe elastik.

Sot ekzistojnë edhe teste ovulacioni të cilat mundësojnë përcaktimin e saktë të ditëve të frytshme. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)