Mbulesat e lehta pëlhurave të sintetikes me thurje nuk durojnë temperatura të larta gjatë larjes

Mund të bëhen si “batanije” – do të krijojnë sipërfaqe të çrregullt plot “thera” të buta – të pakëndshme dhe gropa të vrazhda, transmeton Telegrafi.

Prandaj, batanijen e këtillë lajeni në ujë të ftohtë, por me sa më pak detergjent – teprica e detergjentit do t’i ngjitë qimet dhe do të keni rezultat të dobët.

Nëse nuk keni batanije moderne “të trashë” sintetike – ajo e cila në të vërtetë thuret pa gjilpëra, orientohuni sipas udhëzimeve për rroba të leshta – me këtë rast është me rëndësi që të mos e kulloni tepër dhe ta thani të shtrirë horizontalisht.

Mos përdorni zbardhues. Nëse vëreni ndonjë njollë, para larjes njomeni me mjete për larje të enëve dhe më vonë lajeni. /Telegrafi/