Videoja e mëposhtme e publikuar nga piktori Shpend Bengu, tregon Tiranën e vitit 1948.

TIRANA në vitin 1948.(Fragmente nga dokumentari "Shqipëria e Re", i regjisorit rus Ilia Kopalin, laureat i çmimit Stalin)

Publiée par Shpend Bengu sur Lundi 10 août 2020

Kjo video është shkëputur nga dokumentari “Shqipëria e Re” (Novaya Albaniya), i regjisorit rus Ilya Kopalin – laureat i çmimit “Stalin” dhe Urdhrit të Leninit, i njohur për xhirimet nga Konferenca e Jaltës dhe astronautit Yuri Gagarini.

Më poshtë mund të shihni pjesë tjera të dokumentarit që fillon me shqiponjën që fluturon mbi malet me dëborë. Aty shfaqen qytet kryesore të Shqipërisë, “vullnetarët” me kazma e lopata, liderët e rinj komunistë, fabrikat që ndërtoheshin me ndihmën e sovjetikëve… pra, propaganda e kohës. /Telegrafi/