LAJMI I FUNDIT:

BRSS

82 Artikuj

Pikniku i guximshëm që ndihmoi në çlirimin e Evropës nga zgjedha sovjetike

Pikniku i guximshëm që ndihmoi në çlirimin e Evropës nga zgjedha sovjetike

Fakte
Mjeshtri i proceseve paqësore, Harold H. Saunders: Dialogu është i vështirë, por më i mirë se lufta

Mjeshtri i proceseve paqësore, Harold H. Saunders: Dialogu është i vështirë, por më i mirë se lufta

Fakte
Beteja e Luftës së Ftohtë për Tetris-in

Beteja e Luftës së Ftohtë për Tetris-in

Filmi
Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Histori
Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Agron Shala
Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Agron Shala
Jeta dhe fati: Një roman sovjetik, “shumë i rrezikshëm për t’u lexuar”

Jeta dhe fati: Një roman sovjetik, “shumë i rrezikshëm për t’u lexuar”

Fakte
Monumentet e periudhës sovjetike po kthehen në fantazma

Monumentet e periudhës sovjetike po kthehen në fantazma

Cult+
Lufta e fshehtë kundër Bashkimit Sovjetik

Lufta e fshehtë kundër Bashkimit Sovjetik

Histori
Enigma Gorbaçov

Enigma Gorbaçov

Histori
Porcelani si mjet i propagandës komuniste

Porcelani si mjet i propagandës komuniste

PamArt
“Ushtari i mirë Shvejk” dhe idiotësia e luftës

“Ushtari i mirë Shvejk” dhe idiotësia e luftës

Fakte
Operacioni 9 Maji – si propaganda sovjetike u bë burimi i një lufte të re në Evropë?

Operacioni 9 Maji – si propaganda sovjetike u bë burimi i një lufte të re në Evropë?

Evropa
Vasily Grossmani dhe e vërteta e pamëshirshme e luftës

Vasily Grossmani dhe e vërteta e pamëshirshme e luftës

Fakte
Artistja më e dashur e Ukrainës: Simboli i mbijetesës dhe ringjalljes kombëtare

Artistja më e dashur e Ukrainës: Simboli i mbijetesës dhe ringjalljes kombëtare

Piktura
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1991: Jugosllavia në luftë, copa-copa drejt Evropës së Bashkuar!

Viti 1991: Jugosllavia në luftë, copa-copa drejt Evropës së Bashkuar!

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Agron Shala
Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Agron Shala
Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Agron Shala
Leksioni mbi vlerën e kapitalizmit, të cilin Lenini e mësoi shumë vonë

Leksioni mbi vlerën e kapitalizmit, të cilin Lenini e mësoi shumë vonë

Fakte
Regjimi komunist në Shqipëri dhe kopjimi i heronjve sovjetikë e kinezë të punës

Regjimi komunist në Shqipëri dhe kopjimi i heronjve sovjetikë e kinezë të punës

Fakte
Enver Hoxha për luftën e afganëve kundër sovjetikëve: Jashtë agresorët nga Afganistani

Enver Hoxha për luftën e afganëve kundër sovjetikëve: Jashtë agresorët nga Afganistani

Fakte